Dramatisk exit för Korpela

Ajajaj. Merja Korpelas kval slutade bittert. Bild: Martti Kainulainen

Merja Korpela slogs knappt ut ur släggfinalen i EM i Amsterdam på onsdagen.

Korpela kastade i den andra kvalgruppen och kastade 67,78 meter som längst. Hon belade 13:e platsen när de 12 bästa gick till final.

Även Inga Linnas EM tog slut efter kvalet. Hennes resultat 66,53 meter räckte till 16:e platsen. Kvaletta var polskan Anita Wlodarczyk, vars bästa kast mätte 73,94 meter. Fem damer kastade längre än 70 meter.

Den sista som gick till final med resultatet 68,07 var Berta Castells från Spanien.

Slutet på kvalet var ytterst dramatiskt för Korpela, som låg på en finalplats ända till sista omgången. Men den sista som kastade i kvalgrupp två, svenskan Tracey Andersson, kastade längre än Korpela och petade henne ur finalen.

– Svenskarna kommer alltid förbi i slutet, sade Korpela till Yle.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning