Drama på slottsbalen blir film – Pekka Strang och Jasper Pääkkönen fick roller

Pekka Strang. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Succéromanen 6/12 av Ilkka Remes ska bli till en serie med långfilmer. Den kvinnliga huvudrollen spelas av en svensk, vars namn publiceras i februari.

Antti J. Jokinen ska regissera och producera en serie filmer som baserar sig på succéromanen 6/12 av Ilkka Remes. Jasper Pääkkönen spelar huvudrollen i de så kallade Omerta-filmerna, skriver producentbolaget Cinematic i ett pressmeddelande.

I den första Omerta-filmen, 6/12, anfaller terrorister presidentens slott under slottsbalen. Filmen, som handlar om ett gisslandrama, har premiär hösten 2021. Följande film, 7/12, beräknas ha premiär hösten 2022.

Händelserna i de två första filmerna utspelar sig till stor del i Helsingfors, Moskva, Bryssel och Minsk. Exempelvis ska en stor biljakt filmas i centrum av Helsingfors. Enligt Ilta-Sanomat talas det förutom finska även svenska, engelska och serbiska i filmerna.

Utöver huvudrollsinnehavaren Pääkkönen, skådespelar även Ville Virtanen, Pekka Strang, Krista Kosonen, Peter Franzén, Eero Aho, Tommi Korpela och Eero Milonoff i filmerna. En svensk spelar den kvinnliga huvudrollen i de två första filmerna. Hennes namn och de andra internationella skådespelarna offentliggörs i samband med filmfestivalen i Berlin i februari.

I ett senare skede kommer även en sexdelad tv-serie som baserar sig på båda de första filmerna. Serien ska visas av C-More.

Jasper Pääkkönen. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Bild: Bild: Artwork: Hermanni Suppanen/Brosmark / Foto: Jere Hietala Photography

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning