Drama på slottsbalen blir film – Pekka Strang och Jasper Pääkkönen fick roller

Pekka Strang. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Succéromanen 6/12 av Ilkka Remes ska bli till en serie med långfilmer. Den kvinnliga huvudrollen spelas av en svensk, vars namn publiceras i februari.

Antti J. Jokinen ska regissera och producera en serie filmer som baserar sig på succéromanen 6/12 av Ilkka Remes. Jasper Pääkkönen spelar huvudrollen i de så kallade Omerta-filmerna, skriver producentbolaget Cinematic i ett pressmeddelande.

I den första Omerta-filmen, 6/12, anfaller terrorister presidentens slott under slottsbalen. Filmen, som handlar om ett gisslandrama, har premiär hösten 2021. Följande film, 7/12, beräknas ha premiär hösten 2022.

Händelserna i de två första filmerna utspelar sig till stor del i Helsingfors, Moskva, Bryssel och Minsk. Exempelvis ska en stor biljakt filmas i centrum av Helsingfors. Enligt Ilta-Sanomat talas det förutom finska även svenska, engelska och serbiska i filmerna.

Utöver huvudrollsinnehavaren Pääkkönen, skådespelar även Ville Virtanen, Pekka Strang, Krista Kosonen, Peter Franzén, Eero Aho, Tommi Korpela och Eero Milonoff i filmerna. En svensk spelar den kvinnliga huvudrollen i de två första filmerna. Hennes namn och de andra internationella skådespelarna offentliggörs i samband med filmfestivalen i Berlin i februari.

I ett senare skede kommer även en sexdelad tv-serie som baserar sig på båda de första filmerna. Serien ska visas av C-More.

Jasper Pääkkönen. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Bild: Bild: Artwork: Hermanni Suppanen/Brosmark / Foto: Jere Hietala Photography

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning