Drama i handbollslandslaget – stjärnan Tamminen gjort sitt i blåvitt?

Teemu Tamminen hör till landslagets viktigaste spelare. Bild: Thomas Sundström

Herrlandslagets mångåriga stjärna Teemu Tamminen finns inte med i lägertruppen i Kisakallio. Enligt rykten är landslagsdörren stängd för honom.

Veckans landslagsläger för handbollsherrarna inleddes på torsdag och på deltagarlistan fattades målfarliga Teemu Tamminens namn. Under fredagens lopp klarnade orsaken till att Tamminen är borta: en semesterresa, berättar chefstränare Kaj Kekki åt Yle Sporten.

– Han hade hunnit boka in en resa just den här helgen och jag känner honom så pass bra att jag inte kunde neka honom chansen att åka, förklarar Kekki åt Yle Sporten.

I samband med landslagslägret dök rykten om att Tamminen nu gjort sitt i landslagsskjortan.

– Jag har hört samma rykten men på basis av mejlkorrespondensen jag haft med Tamminen befinner han sig på 30-årsresa i Italien, säger Kekki.

– Efter det hörde jag att han slutat i landslaget, men det har han inte meddelat åt mig. Vi fortsätter med Tamminen eller utan Tamminen. Inte påverkar det egentligen oss på något sätt, det finns yttrar på kommande, fortsätter Kekki.

Enligt Yle Sporten har Kekki inte frågat Tamminen direkt om det finns någon sanning bakom ryktena. Truppen till VM-kvalet tas ut i oktober. Fram till dess lär Tamminens medverkan vara ett stort frågetecken.

– Som sagt har han informerat mig om att han är på semesterresa – alla andra pratar om att han slutat. Sanningen finns säkert nånstans däremellan, men så länge han inte meddelat mig finns han med i våra kalkyler, säger Kekki.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning