Drake slår strömningsrekord

Bild: Mostphotos

Intresset för den kanadensiske rapparen Drake är stort världen över. I fredags släppte artisten sitt senaste album "Scorpion" som på ynka 24 timmar slagit historiskt rekord.

Enligt Contact music har det efterlängtade dubbelalbumet strömmats rekordmånga gånger inom ett dygn efter plattans släpp – på både Apple music och Spotify. "Scorpion" fick hela 132 miljoner strömmingar på Spotify och 170 miljoner strömmingar på Apple music under sitt första publika dygn.

På Apple music innebär det att Drake slår sitt eget rekord från 2017 med albumet "More life" som då strömmades 89,9 miljoner gånger det första dygnet.

I och med albumsläppet passade Drake även på att bekräfta ryktena om att han har en son på låtarna "Emotionless" och "March 14th".

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54