Dragonpepparkyckling

Dragon är en underbar krydda till kyckling och tillsammans med peppar lyfter den smaken ett par extra steg. Bild: TT

Kyckling i sig smakar inte mycket. Men när det milda köttet får sällskap av en smakrik dragonpepparsås blir det raka motsatsen.

För 4 personer, 40 minuter

600 g kycklingfilé

2 msk chilisås på tomatgrund

1 msk rapsolja

1 msk kinesisk soja

salt och peppar

Till såsen:

2 dl vatten

1 dl rödvin

2 dl grädde

1 1/2 msk konc. kycklingfond

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 msk färsk, hackad dragon

1/2 tsk svartpeppar

1 msk kinesisk soja

Att äta till:

kokt potatis

blandade blad

2–3 tomater

Gör så här:

1. Blanda chilisås, olja och soja i en skål. Lägg kycklingfiléerna på ugnsfast fat och pensla med blandningen. Salta, peppra och stek kycklingen i ugnen på 175 grader i 25 minuter.

2. Koka upp vatten, vin, grädde och fond i en kastrull. Red med majsstärkelse löst i vatten och tillsätt hackad dragon och peppar. Låt koka upp och sjuda fem minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

3. Låt kycklingen vila några minuter innan den skivas upp. Servera med kokt potatis, blandade blad och tomatklyftor.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning