Dopingsanklagade simmaren: Jag ger inte upp

Australiens Shayna Jack behöver förklara hur hon fått i sig en förbjuden substans för att undvika en lång avstängning. Bild: Tertius Pickard/Lehtikuva-AFP

Shayna Jack riskerar en fyra år lång avstängning om hon inte kan förklara hur hon fått i sig en dopingklassad substans. – Jag tänker inte ge upp förrän jag rentvått mitt namn, sade hon efter att ha träffat representanter från Australiens antidopningsbyrå, Asada i Brisbane.

Australiska simmaren Shayna Jack lämnade ett positivt dopningsprov före sim-VM i Sydkorea och riskerar en fyra år lång avstängning. 20-åringen har bedyrat sin oskuld till den otillåtna substansen som används för att bygga muskelmassa. Jack har sagt att hon måste fått i sig substansen omedvetet. Asada har krävt en detaljerad förklaring kring exakt hur Jack fått i sig ämnet.

– Jag tänker inte sluta förrän jag bevisat att jag är oskyldig. Och jag kommer kämpa för att komma tillbaks i bassängen för det är min dröm och jag tänker aldrig ge upp den, sade Jack efter att ha träffat representanter från Asada i Brisbane.

På frågan om hur hon fått i sig den förbjudna substansen svarade hon:

– Det är fortfarande en pågående utredning så vi vet inte i dagsläget. Vi kollar fortfarande på det.

Jacks manager Phil Stoneman sade tidigare i veckan att Jack inte fått i sig substansen via något kosttillskott.

– Det kan vara via en köttbit, via någon svamp, det kan vara vad som helst, det kan ha varit något i hennes drickaflaska, sade han till australiska ABC.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning