Domstol bekräftar: 43-åring är son till Julio Iglesias

En spansk domstol har bekräftat att Julio Iglesias (här på en bild från 2007) är pappa till Javier Sánchez Santos. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

En spansk domstol har bekräftat att sångaren Julio Iglesias är pappa till en 43-årig man som han förnekat släktband med.

Faderskapstvisten har pågått i 20 år. Den började med att den nu 43-årige Javier Sánchez Santos hävdade att hans mamma, den portugisiska dansösen Maria Edite Santos, hade en affär med Iglesias på 1970-talet, och att han därför sannolikt är son till den världsberömde artisten.

Julio Iglesias har vägrat att göra ett dna-test och ihärdigt förnekat att han skulle vara pappa till Sánchez. Men nu har alltså en domstol kommit fram till att så är fallet. Domen kan fortfarande överklagas.

I domen räknas de tre bevis upp som avgjorde fallet, skriver tidningen Las Provincias : att de två är mycket lika varandra, att Sànchez föddes exakt nio månader efter affären mellan Iglesias och dansösen, samt det faktum att Iglesias vägrat göra dna-analys.

Julio Iglesias har ytterligare åtta barn, däribland artisten Enrique Iglesias.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46