Cranberries sångare Dolores O'Riordan, 46, är död

Dolores O'Riordan. Arkivbild. Bild: EPA/WALTER BIERI

Sångaren i det irländska rockbandet The Cranberries, Dolores O'Riordan, är död. Det rapporterar den irländska public service-kanalen RTE.

The Cranberries bildades 1990 och har nått framgång med låtar som Linger, Zombie och Dreams. Enligt gruppens hemsida har bandet sålt mer än 40 miljoner skivor världen över. Bandets senaste album Something Else, som innehåller akustiska tolkningar av gamla låtar samt tre nya, släpptes i april förra året.

Gruppen lades ner 2003, men återförenades 2009. Under tiden som bandet var nedlagt släppte Dolores O'Riordan två soloalbum, Are you Listening? och No Baggage.

I ett uttalande till RTE säger Dolores O'Riordans publicist att hon avled när hon var i London för att spela in material. Publicisten säger även i uttalandet att hennes familj är förkrossad över de tragiska nyheterna.

Dolores O'Riordan blev 46 år.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46