Dödssiffran stiger efter höghusbranden i London

Huset totalförstördes i branden. Bild: Lehtikuva/AFP/Ho

Totalt 79 människor saknas eller har konstaterats döda efter branden i 24-våningshuset Grenfell Tower i North Kensington, enligt Londonpolischefen Stuart Cundy.

Han säger att dödssiffran kan fortsätta stiga, men att det inte kommer att vara lika dramatiska ökningar som under de senaste dagarna.

Branden, som tog ett helt dygn att släcka, bröt ut efter midnatt onsdagen den 14 juni. Huset hade cirka 127 lägenheter och minst 200 boende.

Samtliga våningsplan från den andra våningen och uppåt eldhärjades. Elden spred sig snabbt uppåt via fasaden, och fasadbeklädnaden i det nyrenoverade huset misstänks av experter inte ha varit tillräckligt brandsäkert. Det finns många vittnesuppgifter om människor som stått i fönstren till sina lägenheter och desperat ropat på hjälp, och om totalt rökfyllda trapphus och våningsplan.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46