Dödssiffran stiger efter höghusbranden i London

Huset totalförstördes i branden. Bild: Lehtikuva/AFP/Ho

Totalt 79 människor saknas eller har konstaterats döda efter branden i 24-våningshuset Grenfell Tower i North Kensington, enligt Londonpolischefen Stuart Cundy.

Han säger att dödssiffran kan fortsätta stiga, men att det inte kommer att vara lika dramatiska ökningar som under de senaste dagarna.

Branden, som tog ett helt dygn att släcka, bröt ut efter midnatt onsdagen den 14 juni. Huset hade cirka 127 lägenheter och minst 200 boende.

Samtliga våningsplan från den andra våningen och uppåt eldhärjades. Elden spred sig snabbt uppåt via fasaden, och fasadbeklädnaden i det nyrenoverade huset misstänks av experter inte ha varit tillräckligt brandsäkert. Det finns många vittnesuppgifter om människor som stått i fönstren till sina lägenheter och desperat ropat på hjälp, och om totalt rökfyllda trapphus och våningsplan.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning