Dödsolycka skakar sim-VM

Polisen inspekterar olycksplatsen där en balkong rasade inne på en nattklubb och två personer dödades. Bild: Chun Jung-in/Yonhap via AP

En dödsolycka skakar sim-VM i sydkoreanska Gwangju. Två människor dödades och 17 skadades när en balkong rasade inne på en nattklubb. Flera av de skadade är idrottare som deltar i VM.

Den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap skriver att nio idrottare skadades, åtta av dem var vattenpolospelare.

Enligt Yle Urheilu har Simförbundet bekräftat att inga finländska idrottare befann sig på olycksplatsen.

Lokala myndigheter uppger att en balkong inne på nattklubben rasade klockan 02.30 natten mot lördagen. Två sydkoreaner, som inte hade någon anknytning till VM, dödades. Totalt fanns 370 personer på klubben som ligger nära de aktivas by.

Enligt Yonhap beskriver ögonvittnen att ungefär 100 personer befann sig på balkongen som rasade från 2,5 meters höjd.

– Vi dansade och plötsligt föll vi fem, sex meter och alla började rusa ut från klubben, säger Matt Small, lagkapten för Nya Zeelands vattenpololag, till nyzeeländsk radio, enligt Reuters.

USA:s dam- och herrlag i vattenpolo fanns i lokalen och firade det VM-guld som damerna tog i fredags. Fyra amerikaner skadades lindrigt.

– Men alla är utom fara. Det här är en hemsk tragedi och våra tankar går till offren och deras anhöriga, säger Christopher Ramsey, vd för USA:s vattenpoloförbund, till AFP.

Enligt lokala myndigheter skadades nio idrottare, men ingen av dem allvarligt.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning