Dödsoffer filmade egen bilolycka i Esbo - videon sprids på sociala medier

Bild: Okänd

Polisen misstänker att nattens bilolycka i Finno i Esbo där två unga människor omkom har filmats och att videomaterial av olyckan finns på sociala medier. I live-appen Periscope finns en video som man misstänker att ha filmats av det kvinnliga offret.

Polisen i Västra Nyland fick i morse uppgifter om en video på sociala medier. På videon ses två kraftigt berusade unga personer som ska ut och bila i en Audi. På videon syns ansikten, men också vyer strax innan kollisionen fångas upp i kameran och videon avbryts.

Videon har taggats av kommentarer där man uppmanar att inte köra berusad. Enligt polisen i västra Nyland är resurserna att ingripa begränsade.

– Även om vi i realtid får uppgifter om att en person kör berusad har vi inga resurser att spåra upp bilen. Man måste ha exakta uppgifter om bilen och platsen och på den här videon ser man det inte, säger kommissarie Ilkka Kantola på polisen i Västra Nyland.

Enligt Kantola är det svårt för polisen att få videon avpublicerad.

– Periscope finns i USA. Skulle tjänsten finnas i Europa kunde det vara lättare. Att filma en sådan här körning utgör inget gott exempel. Inte minst för andra ungdomar, säger Kantola.

Polisen bekräftar att bilen var av märket Audi och offren var fastspända med säkerhetsbälten. Videon tar slut klockan 3.15. Polisen fick larm om olyckan kl. 5.21. Olyckan skedde på Finnovägen. På vägen råder en hastighetsbegränsning på 60 kilometer i timmen, men enligt polisen var olycksbilens fart betydligt högre.

Helsingin Uutiset var först ute med nyheten.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning