Dödsmisshandeln skärper rutinerna för statsrådets säkerhetsinformation

Bild: Timo Hartikainen

I framtiden kommer statsministern att få uppdaterad information av statsrådets lägescentral också om sådana fall som kan påverka medborgarnas trygghetskänsla, enligt Savon Sanomat.

Statsrådets lägescentrals rutiner har ändrats på grund av den omdiskuterade dödsmisshandeln i Helsingfors, säger statsminister Juha Sipilä (C) till Savon Sanomat.

Statsrådets lägescentral ger regeringen och andra myndigheter aktuell säkerhetsinformation. I framtiden kommer statsministern att få uppdaterad information av lägescentralen också om sådana fall som kan påverka medborgarnas trygghetskänsla.

Sipilä var på resa utomlands förra helgen då offret för misshandeln dog och en aktiv debatt tog fart. Misshandlaren var en man som är aktiv i Finska motståndsrörelsen. Sipilä fick beskedet om vad som hänt först på måndagen.

– Då tog jag genast upp saken i min blogg, säger Sipilä till tidningen.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning