Dödlig tankbilsolycka i Nigeria

Flera människor befaras ha omkommit då en tankbil körde av vägen, fattade eld och sedan exploderade i Odukpani i delstaten Cross River i sydöstra Nigeria.

Innan branden bröt ut hade lokalbor samlats vid fordonet för att försöka samla in den läckande bensinen.

– Jag kan inte bekräfta det exakta antalet offer, säger polistalespersonen Irene Ugbo, och tillägger att antalet är högt.

Liknande olyckor har inträffat flera gångar i Nigeria, som har en stor olje- och gasindustri, men där majoriteten av befolkningen lever i fattigdom.

I juli 2012 dog minst 104 människor när de försökte komma åt bensin från en tankbil efter en olycka i delstaten Rivers.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning