Dödlig tankbilsolycka i Nigeria

Flera människor befaras ha omkommit då en tankbil körde av vägen, fattade eld och sedan exploderade i Odukpani i delstaten Cross River i sydöstra Nigeria.

Innan branden bröt ut hade lokalbor samlats vid fordonet för att försöka samla in den läckande bensinen.

– Jag kan inte bekräfta det exakta antalet offer, säger polistalespersonen Irene Ugbo, och tillägger att antalet är högt.

Liknande olyckor har inträffat flera gångar i Nigeria, som har en stor olje- och gasindustri, men där majoriteten av befolkningen lever i fattigdom.

I juli 2012 dog minst 104 människor när de försökte komma åt bensin från en tankbil efter en olycka i delstaten Rivers.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54