Dödlig dokusåpa lanseras i Ryssland – redan sextio anmälda

Området i Sibirien är hem för ett stort antal rovdjur som björn och varg. Arkivbild. Bild: Mostphotos

En ny rysk dokusåpa tar konceptet till sin mest extrema nivå någonsin, skriver The Guardian. Programmet marknadsförs som tävlingen där allt är tillåtet – både alkohol, slagsmål, mord och våldtäkt.

30 deltagare överges i den sibiriska vildmarken, där de ska överleva under nio månader. I potten ligger en prissumma på 1,9 miljoner euro, skriver The Guardian. Deltagarna måste dock vara införstådda med att de löper risk att bli dödade eller våldtagna, och att produktionsbolaget inte kan hållas ansvariga för något som händer.

Men samtidigt understyrks att deltagarna "måste följa rysk lag" och att den som begår brott kan gripas av polisen.

Det finns inget ansvarigt team på det 900 hektar stora området, men däremot 2 000 utplacerade kameror. Kamerorna rullar dygnet runt hela veckan och tittarna kan följa med händelserna i realtid.

Under vintern kan temperaturen sjunka till 40 minusgrader, och här finns också gott om rovdjur. Deltagarna får bära kniv, men skjutvapen är inte tillåtna.

"Game 2: Winter" börjar sändas i juli, och de ansvariga hävdar att fem länder redan visat intresse för att köpa in den. Hittills har 60 dödsföraktande deltagare också anmält sitt intresse.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46