DNA lägger bud på Anvia

Anvia var tidigare känt som Vasa Läns Telefon.Bild: Timo Jaakonaho

Telekomoperatören DNA har gått med i budtävlingen om österbottniska Anvia Telecom.

DNA meddelar att bolaget erbjuder 120 miljoner euro för aktierna i Anvia och dess dotterbolag.

Anvia har en extra bolagsstämma i morgon. Där behandlas styrelsens förslag om att Anvia säljs till Elisa för 107 miljoner euro. Efter Elisas bud har också Sonera, som ingår i Telia, och Finda lagt bud på Anvia. Enligt Anvia behandlas de här erbjudandena inte på bolagsstämman eftersom buden kom så sent att de inte hann med i kallelsen till bolagsstämman.

DNA erbjuder sig att betala i kontanter. Vd Jukka Leinonen säger att DNA:s bud är bättre än Elisas och att det därför ligger i allas intresse att Anvias styrelse jämför alla bud innan ett försäljningsbeslut fattas. Det slutgiltiga beslutet borde därför skjutas upp till ett senare möte.

– DNA och Anvia Telecom kompletterar varandra väldigt bra. Bolagen har länge samarbetat med varandra och med vårt erbjudande vill vi säkra ett fortsatt samarbete i framtiden.

Planen på att sälja Anvia till Elisa offentliggjordes i slutet av maj. Före det hade Elisa redan köpt upp 40 procent av aktierna i Anvia. Anvias styrelse har sagt att den ser Elisa som den bästa köparkandidaten.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33