DNA drar Yle inför domstol

Enligt DNA favoriserar Yle en aktör i en offertrunda om tv-kanalernas distributionstjänster, i strid med lagen om offentlig upphandling.

DNA skriver i ett pressmeddelande att Yle förhindrar öppen konkurrens eftersom de har favoriserat en enskild aktör. Tvisten handlar om en offertrunda för Yles tv-kanalers DVB-T2-distributionskanaler.

– Offertrundans kriterier har gjorts upp så att de tydligt favoriserar en enskild aktör. Om man ser på offertrundan objektivt så kommer inte nödvändigtvis den bästa offerten att väljas, säger DNA:s chef för konsumentnäringsverksamheten, Pekka Väisänen.

Offertrundan offentliggjordes 26 februari.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning