Dmitri Medvedev och Barack Obama går om varandra i Helsingfors

Barack Obama är huvudtalaren på Nordic Business Forum som pågår 26–27 september. 7 500 företagsledare från 40 länder väntas delta. Foto: Mark Makela/Lehtikuva Bild: Mark Makela/Lehtikuva

Helsingforspolisen har fullt upp i veckan då Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev och USA:s tidigare president Barack Obama besöker Helsingfors. Smärre trafikavbrott är att vänta.

Statsminister Juha Sipilä har bjudit Medvedev till Finland. Sipilä och Medvedev ska på onsdag diskutera Rysslands och Finlands förhållande och andra lokala och internationella frågor.

Barack Obama för sin del landar på Helsingfors-Vanda flygplats på torsdag. Han är i Finland för att delta i affärs- och ledarskapskonferensen Nordic Business Forum. Obama kommer att avsluta det två dagar långa seminariet som i år berör frågor kring strategi, prestation och artificiell intelligens.

De utländska besöken kommer att leda till tillfälliga trafikavbrott, skriver Helsingforspolisen i ett pressmeddelande.

– På onsdag eftermiddag lönar det sig att förbereda sig för korta trafikavbrott i Helsingfors centrum. På torsdag kommer antagligen endast trafiken mellan Helsingfors-Vanda flyplats och Östra Böle att påverkas. Också då borde avbrotten vara korta, säger överkommissarie Heikki Porola vid polisinrättningen i Helsingfors i pressmeddelandet.

Polisen dirigerar trafiken och meddelar om avvikande trafikarrangemang på Helsingforspolisens Twitterkonto.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning