Djokovic och Wozniacki till semifinal i US Open

Novak Djokovic. Bild: Alex Goodlett

Världsettan i tennis Novak Djokovic hade inga problem med att ta sig till semifinalen i årets US Open.

Serben vann över fransmannen Jo-Wilfried Tsonga, vilket garanterade honom en plats i semifinalen för tionde året i rad.

Tsonga förlorade de två första seten med 3–6 och 2–6 och tvingades sedan ge upp matchen på grund av en knäskada.

Djokovic har nu vunnit fem matcher i turneringen och tre av dem har slutat med att motståndaren har gett upp på grund av skada.

I semifinalen får fjolårsvinnaren Djokovic möta Frankrikes Gael Monfils. Monfils slog ut sin landsman Lucas Pouille som i den föregående omgången överraskande vann över spanjoren Rafael Nadal. Monfils vann med setsiffrorna 6–4, 6–3, 6–3.

På damsidan fortsätter danskan Caroline Wozniacki sin klättring tillbaka mot toppen. I kvartsfinalen slog hon Lettlands Anastasija Sevastova med klara siffror 6–0, 6–2.

I semifinalen får hon möta tyskan Angelique Kerber som säkrade sin plats redan tidigare.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning