Djokovic klar för drömfinal i Wimbledon

Novak Djokovic är klar för sin andra raka Wimbledon-final. Bild: Ben Stansall / AFP / Lehtikuva

Han darrade lite i andra set. Annars var det inget snack.Världsettan Novak Djokovic är klar för en drömfinal i Wimbledon efter 3–1 i set mot spanske Roberto Bautista Agut.Nu väntar antingen Rafael Nadal eller Roger Federer.

Segersiffrorna skrevs till 6–2, 4–6, 6–3, 6–2 och därmed är Djokovic, rankad etta i tennisvärlden, klar för sin andra raka final på gräset i London – där han är regerande mästare.

Serben fick förvisso slita hårt i andra set, som han förlorade efter 47 minuters spel, men kom sedan tillbaka och kontrollerade semifinalen i de två sista. 32-åringen var glödhet och levererade den ena fullträffen efter den andra, och lyckades också bryta sin motståndares serve två gånger i fjärde set fram till 4–1.

Bautista Agut kämpade dock in i det sista och räddade fyra matchbollar, innan Djokovic avslutade med en kanonserve och tog hem den knappt tre timmar långa drabbningen.

– Jag fick gräva djupt där ett tag. Han spelade väldigt bra, särskilt i andra, och det var jämnt i början av tredje set. Då kunde matchen ha gått hur som helst, jag är glad att den gick åt mitt håll, säger Djokovic i Kanal 9:s sändning.

Segern innebär att världsettan är klar för sin sjätte Wimbledon-final och sin 25:e grand slam-final totalt.

– Det här har varit en drömturnering sedan man var liten. Att stå i en ny Wimbledon-final är en dröm som blir sann, det är alltid något extra, säger Djokovic.

I finalen väntar antingen Rafael Nadal eller Roger Federer, som möts senare under dagen.

– Jag ska se matchen, definitivt delar av den, säger Djokovic.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning