Djokovic jagar titel han saknar

Novak Djokovic är tillbaka i gammal god form.Bild: Matthew Stockman

Novak Djokovic har vunnit samtliga Masters 1 000-turneringar på ATP-touren – utom en. Den i Cincinnati i USA. Nu har han möjlighet att säkra även den, men då krävs att han besegrar världstvåan Roger Federer i finalen.

De båda storstjärnorna är klara för final sedan Djokovic besegrat Marin Cilic i semifinalen med 2-1 i set, 6–4, 3–6, 6–3 och där Federer bara behövde spela i 62 minuter innan motståndaren David Goffin gav upp matchen i andra set vid ställningen 1–1 och där Federer vann det första setet i tiebreak.

– Jag har legat under i mina tre senaste matcher, men lyckats komma tillbaka. Det har varit en tuff vecka, men jag är glad att än en gång ha nått finalen, säger Djokovic.

Djokovic leder de inbördes mötena mot Federer med 23–22 och har vunnit tre av de fyra senaste mötena. Dock har serben förlorat fem finaler i Cincinnati, bland annat 2015 mot Federer. Schweizaren har totalt sju vinster i tävlingen i Cincinnati.

– Förhoppningsvis kan jag få jobbet gjort den här gången, säger Djokovic.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00