Djokovic jagar titel han saknar

Bild: Matthew Stockman

Novak Djokovic har vunnit samtliga Masters 1 000-turneringar på ATP-touren – utom en. Den i Cincinnati i USA. Nu har han möjlighet att säkra även den, men då krävs att han besegrar världstvåan Roger Federer i finalen.

De båda storstjärnorna är klara för final sedan Djokovic besegrat Marin Cilic i semifinalen med 2-1 i set, 6–4, 3–6, 6–3 och där Federer bara behövde spela i 62 minuter innan motståndaren David Goffin gav upp matchen i andra set vid ställningen 1–1 och där Federer vann det första setet i tiebreak.

– Jag har legat under i mina tre senaste matcher, men lyckats komma tillbaka. Det har varit en tuff vecka, men jag är glad att än en gång ha nått finalen, säger Djokovic.

Djokovic leder de inbördes mötena mot Federer med 23–22 och har vunnit tre av de fyra senaste mötena. Dock har serben förlorat fem finaler i Cincinnati, bland annat 2015 mot Federer. Schweizaren har totalt sju vinster i tävlingen i Cincinnati.

– Förhoppningsvis kan jag få jobbet gjort den här gången, säger Djokovic.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning