Djokovic historisk – vann i Cincinnati

Bild: Lehtikuva/Matthew Stockman

Novak Djokovic tog äntligen den tennistitel som saknats på hans meritlista. Serben blev också historisk när han besegrade världstvåan Roger Federer i finalen i Cincinnati Masters.

Djokovic vann i två raka set, 6–4 6–4, och blev den förste spelaren som har vunnit alla nio Masters 1 000-turneringar på ATP-touren.

– Tack för att du lät mig vinna här en gång, sade Djokovic skämtsamt till Federer under prisceremonin.

Schweizaren har vunnit turneringen sju gånger tidigare, varav tre gånger efter finalseger över Djokovic.

Serben skadade armbågen förra sommaren. Han gjorde comeback i början av året, men tvingades sedan till en mindre operation i februari. Våren blev sedan en kamp för att komma tillbaka.

– Det har varit en berg- och dalbane-tid i karriären med skada och operation. Det känns otroligt att vara tillbaka på den här nivån och vinna Wimbledon och sedan Cincinnati för första gången, säger Djokovic.

Det var 46:e gången Djokovic spelade mot schweizaren Federer. Djokovic leder de inbördes mötena med 24–22 och har vunnit de tre senaste gångerna.

I och med segern går Djokovic upp på nionde plats på Världsrankingen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00