Disney satsar på kvinnliga filmskapare

Filmskaparen Jennifer Lee kommer att synas i en av de nya kortfilmerna i satsningen "Dream big princess".Bild: AP-TT/John Shearer

Walt Disney Company lanserar en ny kampanj för att främja kvinnliga filmskapare.

Det här meddelar filmföretaget i ett klipp på Youtube. I satsningen, som har döpts till "Dream big princess", har 21 kvinnor från 13 olika länder valts ut för att skapa kortfilmer om kvinnor som inspirerar dem.

Dokumentärprojekten kommer att berätta historier om kvinnor inom nöjesbranschen, sportvärlden och filantropisk verksamhet. Exempelvis kommer Jennifer Lee, som har skrivit och regisserat den Oscarsbelönade Disneyfilmen "Frost", att medverka i en av kortfilmerna.

Initiativet förväntas också generera stora summor pengar till FN-stiftelsen Girl up, som bland annat erbjuder ledarskapsutbildning för unga kvinnor. Varje gång en person gillar eller delar en av kortfilmerna under hashtaggen #dreambigprincess på sociala medier så donerar Disney 8 kronor till Girl up.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22