Didier Deschamps historisk efter VM-guldet

Didier Deschamps lotsade Frankrike till VM-guld.Bild: Saeed Khan / AFP / Lehtikuva

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps skriver historia.Det franska VM-guldet gör honom till den tredje någonsin, efter Mario Zagallo och Franz Beckenbauer, att vinna titeln både som spelare och förbundskapten.

Brasilianaren Mario Zagallo vann VM-guld som spelare 1958 och 1962 och som förbundskapten 1970 och Franz Beckenbauer vann dubbeln som lagkapten och förbundskapten för Västtyskland 1974 och 1990.

Deschamps var precis som Beckenbauer lagkapten vid guldet som han tog med Frankrike för exakt 20 år sedan, 1998.

49-åringen var sedan tidigare dessutom den enda franska förbundskapten som tagit landslaget till två raka mästerskapsfinaler. Frankrike spelade final i hemma-EM för två år sedan, men den gången blev det förlust mot Portugal.

Efter finalen mot Kroatien hyllade de franska spelarna sin förbundskapten genom att hissa upp honom i luften flera gånger.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22