Dickens tjejer ute efter perfekt säsongsavslutning i Sjundeå Cup

Målskytt. Dickens B-flickors Malena Heikkinen var en elak motståndare för Cocks. Bild: Tommi Willberg

Sjundeå Cup kulminerar på söndag och sätter samtidigt punkt för många handbollsjuniorers säsong. Ett roligt sätt att avsluta säsongen, anser Dickens B-flickor som suktar efter final i jätteturneringen.

Årets Sjundeå Cup lockade över trehundra lag och tusentals åskådare som deltog i handbollsfesten som för många blir en smaklig avslutning på en lång säsong. På plats finns såväl unga ivriga juniorer som FM- och landslagsspelare som njuter av stämningen.

Ett av de över trehundra lagen som åkt till Sjundeå är Dickens B-flickor som inledde sin turnering på lördag med en oavgjord match mot Atlas och en 14–7-seger över Cocks.

– Den första matchen var lite trög, men annars har det gått helt bra. Cocks har kunnat utmana oss tidigare, berättar Cecilia Lindberg, 15, Linnea Aula, 16, och Ella Pugin, 17.

Med tre av maximalt fyra poäng är en plats i medaljmatcherna i Dickens egna händer. Målet är att gå hela vägen.

– Final siktar vi väl på? säger Aula.

– Jo, det gör vi nog, tycker Pugin och Lindberg.

– De tuffaste utmanarna är säkert Sjundeå och Åbo IFK, anser trion.

Dickens B-flickor har en riktigt bra säsong bakom sig. För två veckor sedan vann laget FM-brons i Folksam Arena, bara ett tiotal meter ifrån gräsplanen där Sjundeå Cup avgörs.

– Vi siktade på att komma till Final Four. Vi gick dit som fjärde lag så vi förbättrade med en placering då vi tog brons, berättar tjejerna.

Knepigt med gräs

Att efter en lång säsong plötsligt förflytta sig ut på en gräsplan i stället för att spela inomhus ger en extra krydda åt Sjundeå Cup. En smaklig krydda, enligt Dickens spelare.

– Planen är aningen halare, säger Aula.

– Om man fintar så glider foten och man kan inte dribbla bollen heller, säger Pugin.

Många lag, också Dicken, har efter den egentliga tävlingssäsongen kört några träningspass utomhus så att man vänjer sig vid det knepiga underlaget.

– Vi hade några träningar ute på gräs så man har nog touchen, säger Aula.

– Men nog är det svårare än inomhus, tycker Lindberg och Pugin som anpassat sig bra till spel där finlir och längre dribblingar uteblir nästan helt och hållet.

Sjundeå Cup är något helt speciellt – en höjdpunkt som hör till då säsongens slut närmar sig.

– Det är en bra avslutning. Kanske det roligaste på säsongen. Seriespelen är över och så kommer man hit och avslutar säsongen snyggt, säger Pugin.

Turneringen har stått på programmet så länge trion minns. Förutom fina segrar och tuffa duster hör nyckfullt väder också till de minnen som de kommer ihåg.

– Som bäst är det när solen skiner och det är 25 grader varmt, säger Pugin.

– Och som värst är det då det är regnigt och marken är helt gyttjig, tycker lagkompisarna.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning