Dicken vände underläge till seger i säsongens första derby

Bild: Tommi Willberg

Trots en katastrofal start på matchen kunde Dicken slå regerande mästarna HIFK i säsongens första huvudstadsderby i FM-serien i handboll.

Dicken visade att en svag inledning i ett toppmöte inte nödvändigtvis behöver betyda att slaget är förlorat då laget vände klart underläge till seger i säsongens första derby i FM-serien i handboll.

De regerande mästarna HIFK fick något av en drömstart på matchen då laget snabbt tog kommandot i matchen. Efter 10 minuter stod det 7–1 på tavlan i Idrottshuset och de flesta på läktarna trodde nog att matchen var avgjord. Fem minuter senare stod det 8-2 på tavlan innan gästerna vaknade.

– Vi fick en mycket dålig start på matchen men bättrade sedan vårt spel, säger Dickens Tove Salokivi som var matchens lirare.

Sakta men säkert jobbade sig Drumsölaget in i matchen och i paus var IFK-ledningen nere i tre mål (18–15).

I den andra halvleken var Dicken starkare och kunde till slut ta hem segern med 28–29.

– Jag är oerhört stolt över lagets mentala styrka och inställning i dag. Trots att vi fick en svag start lyckades vi vända matchen och vinna, säger Dickentränaren Ken Sirenius.

I IFK-lägret var minerna dystra. Att tappa en klar ledning och förlora mot ärkerivalen var tungt.

– Handbollen visade oss i dag att man måste spela från den första till den sista minuten. Jag hoppas att vi lär oss av det här, säger IFK-coachen Rostislav Grinisjin.

Säsonginledningen har visat att FM-serien kan bli mycket jämn den här säsongen. IFK hade stora problem med det kraftigt förstärkta SIF och tog en uddamålsseger i Sjundeå medan det blev en uddamålsförlust mot Dicken. Drumsölaget ställs mot SIF lördag 26.10.

HIFK–Dicken 28-29 (18-15)

HIFK: Johanna Hilli 8, Ida Väyrynen 5, Ella Holopainen 5, Kathlen Ax 4, Petra Gostowski, 2, Anna Vinogradova 1, Anniina Nyholm 1, Anni Kaikko 1, Linda Cainberg 1.

Dicken: Mia Åstrand 5, Emilia Valkamo 5, Tove Salokivi 5, Anna Westerlund 3, Catarina Nyberg 3, Anna Lindahl 3 (2), Linnea Aula 3, Jessika Gammals 2.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning