Dicken vände underläge till seger i säsongens första derby

Bild: Tommi Willberg

Trots en katastrofal start på matchen kunde Dicken slå regerande mästarna HIFK i säsongens första huvudstadsderby i FM-serien i handboll.

Dicken visade att en svag inledning i ett toppmöte inte nödvändigtvis behöver betyda att slaget är förlorat då laget vände klart underläge till seger i säsongens första derby i FM-serien i handboll.

De regerande mästarna HIFK fick något av en drömstart på matchen då laget snabbt tog kommandot i matchen. Efter 10 minuter stod det 7–1 på tavlan i Idrottshuset och de flesta på läktarna trodde nog att matchen var avgjord. Fem minuter senare stod det 8-2 på tavlan innan gästerna vaknade.

– Vi fick en mycket dålig start på matchen men bättrade sedan vårt spel, säger Dickens Tove Salokivi som var matchens lirare.

Sakta men säkert jobbade sig Drumsölaget in i matchen och i paus var IFK-ledningen nere i tre mål (18–15).

I den andra halvleken var Dicken starkare och kunde till slut ta hem segern med 28–29.

– Jag är oerhört stolt över lagets mentala styrka och inställning i dag. Trots att vi fick en svag start lyckades vi vända matchen och vinna, säger Dickentränaren Ken Sirenius.

I IFK-lägret var minerna dystra. Att tappa en klar ledning och förlora mot ärkerivalen var tungt.

– Handbollen visade oss i dag att man måste spela från den första till den sista minuten. Jag hoppas att vi lär oss av det här, säger IFK-coachen Rostislav Grinisjin.

Säsonginledningen har visat att FM-serien kan bli mycket jämn den här säsongen. IFK hade stora problem med det kraftigt förstärkta SIF och tog en uddamålsseger i Sjundeå medan det blev en uddamålsförlust mot Dicken. Drumsölaget ställs mot SIF lördag 26.10.

Resultat

FM-serien

HIFK–Dicken 28-29 (18-15)

HIFK: Johanna Hilli 8, Ida Väyrynen 5, Ella Holopainen 5, Kathlen Ax 4, Petra Gostowski, 2, Anna Vinogradova 1, Anniina Nyholm 1, Anni Kaikko 1, Linda Cainberg 1.

Dicken: Mia Åstrand 5, Emilia Valkamo 5, Tove Salokivi 5, Anna Westerlund 3, Catarina Nyberg 3, Anna Lindahl 3 (2), Linnea Aula 3, Jessika Gammals 2.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning