Dicken utjämnade finalerna

Avgjorde. Alexandra Ahlroth var svårstoppad för HIFK-försvaret.Bild: FSC Media

Dicken besegrade HIFK i en riktig nagelbitare och utjämnade finalerna till 2-2.– Vi lyckades hålla fokus i slutet, säger Dickens Alexandra Ahlroth som slutligen punkterade matchen med sitt straffmål.

HIFK-Dicken 19-21 (8-11)

Det står 2-2 i matcher. Bäst av sju avgör.

Den fjärde FM-finalen i Helsingfors idrottshus blev en thriller. Precis som i de tre första finalerna tog Dicken ledningen i början och ledde redan med 6-2 efter att Betina Lillqvists skott gått in via stolpen. Men – precis som i de två första finalerna – kom HIFK igen och utjämnade en bit in i andra halvlek till 11-11.

Finaldusten avgjordes slutligen först när Carolina Böckerman med 10 sekunder kvar i andra halvleken skaffade Dicken ett straffskott, som Alexandra Ahlroth säkert satte bakom Annika Lindlöf. Dicken vann med 21-19 och utjämnade den spännande finalserien till 2-2.

– Vi lyckades hålla oss lugna i slutet. Det var viktigt med tanke på vad som hände i de två första finalerna, då vi tappade ledningen, säger Ahlroth.

– Det är viktigt att hålla fokus. Vi kan spela, men hamnar du i panik blir det svårt att prestera.

Matchen var fysisk, målsnål och svängig. Det blev många utvisningar, straffskott och många tuffa situationer.

– Det blir ofta automatiskt så i slutspelet att man får spela lite hårdare. Men det hör till i handboll, säger Ahlroth.

Efter att Linda Cainberg utjämnat med ett riktigt viljemål till 11-11 och Petra Friman gjort 14-12 såg det ut som att hemmalaget kopplat greppet. Men då utjämnade Carolina Böckelman och Anna Lindahl med ett par snabba mål till 14-14.

– Det var jättejämnt. Små saker avgör, säger Cainberg.

Cainberg tände HIFK:s hopp då tre minuter kvarstod av den andra halvleken, då hon satte sin straff och reducerade till 19-20. Men efter att HIFK misslyckats i sitt följande anfall kunde Ahlroth avgöra.

– Det kändes som att det här var vår match. Men det räckte inte, säger Cainberg som ändå fann en hel del positivt.

– I den tredje matchen var vi helt ute och seglade i anfallet. Vi lyckades med många bra saker i anfallet i dag. Men vi måste kanske sätta in några fler av våra lägen.

Nu får spelarna vila fram till lördag, då den femte finalen avgörs i Britas. Den sjätte finalen är redan på söndag.

– Spelarnas fysik sätts på prov. Det blir en tuff helg, säger Ahlroth.

– Men nu är det 2-2 i matcher. Det är jätteskönt.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00