Dicken ska inte låta sig överraskas på nytt av BK-46

I matchparet Dicken-BK-46 är den trefaldiga regerande mästaren Dicken solklar favorit men en match i den övre fortsättningsserien spökar lite grann i bakhuvudet.– Den fungerar som en väckarklocka, säger Dickens målvakt Sonja Koskinen om förlusten mot Karislaget.

Man kan lätt hålla med Dickens tränare Thomas Hivert då han beskriver sitt lags resa till semifinalskedet.

– Det har gått lite upp och ner jämfört med i fjol då vi dominerade.

Dicken gick felfritt genom grundserien men tappade greppet om förstaplatsen i den övre slutserien tack vare två förluster mot HIFK och en skrällförlust mot BK-46. Att HIFK tog dubbel revansch för grundseriematcherna och hemmafavör till slutspelet svider säkert, men den överraskande förlusten måste också ha varit mentalt tung.

– Vi har pratat mycket om det och gått igenom det. Det känns som att vi har höjt oss många snäpp på träningarna så det går åt det bättre hållet, säger Dickens målvakt Sonja Koskinen.

Vad hände i förlustmatchen mot er kommande semifinalmotståndare BK-46?

– Ingenting hände, det var ju det som var problemet! Vi var för bekväma i situationerna och vi tog inte i ordentligt. Men det är long gone. När man tittar på matchen efter det hemma mot BK så var matchbilden annorlunda. Vi tog ju kommandot från början, vi sprang och smällde på i försvaret och löste allting. Så klart sitter förlusten lite kvar i bakhuvudet men vi har ju presterat bra efter det också så det är inget problem. Förlusten fungerar som en väckarklocka, säger Koskinen.

I BK-lägret väckte segern över mästarna ett hopp även om de övriga ligamatcherna den här säsongen gått till Dicken med klara siffror.

– Vi fick rejält med självförtroende. Vi vet att vi kan slå Dicken. Vi ska utmana dem ordentligt, säger BK-tränaren Thomas Holmberg.

Lyckat förberedande läger

Dickenprofilen Koskinen är ivrig över att få spela igen efter en paus på fyra veckor.

– Jag tror det blir tufft och fysiskt. Det har visat sig att vi haft det tufft på bortaplan mot BK men det ska bli roligt att äntligen få spela match och få lite revansch för senast. Vi har spelat upp oss på träningarna så det ska bli roligt och tufft och jag tror att det blir riktigt fartfyllt, säger hon.

En handfull Dickenspelare inledde seriepausen med ett landslagsläger i Kroatien men annars har laget tränat tätt tillsammans.

– Vi har tränat fysik, tränat handboll, haft träningsläger och lite social samvaro. Mycket handboll under våra fyra veckor. Vi hade ett bra veckoslutsläger i helgen med två pass per dag och så kollade vi på matchvideor. Man börjar komma in i playoffstämningen fast det är ett tag sedan vi spelat senast, säger Koskinen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00