Dicken nära ny dunderskräll – föll i förlängningen

Cocks har en matchboll i Britas på onsdag. Bild: FSC Media

Cocks kan säkra guldet i Helsingfors på onsdag efter en oerhört spännande förlängningsmatch i Riihimäki.

Cocks-Dicken 26–25 e förl., 22–22 (14–9)

Cocks leder med 2–1 i matcher.

Efter finalmatch två i Britas hoppades Dickens Robin Granlund på ett nytt mirakel i Riihimäki, där Dicken lyckades skrälla mot Cocks i finalpremiären. Och väldigt nära var det att Dicken hade tvingat fram en matchboll på onsdag.

Dicken hämtade in ett fem måls underläge efter paus och tvingade fram en förlängning. Men i förlängningen drog Cocks det längre strået och knep segern med uddamålet.

– Vi stänger bakåt, får några snabba mål och får en krigarinställning, säger Dickens Benny Broman om upphämtningen som förde hans lag smärtsamt nära en seger.

– Förlusten svider. Kanske mest för att Dicken inte riktigt var på bästa möjliga spelhumör, menar Broman.

– Det känns lite så där. Jag tycker helt enkelt att vi inte alls spelar bra i dag. Och ändå lyckas vi ta det till förlängning.

Före paus såg Dicken riktigt frustrerat ut. Broman själv lyckades näta först långt in i andra halvlek.

– Vi är inte på vår nivå i anfallsspelet. Vi gör tekniska fel, själv skjuter jag väldigt dåligt, säger Broman.

Guldchans för Cocks på onsdag

Trots förlusten i en kritisk tredje match tror Broman att finalserien är långt ifrån avgjord. Dickens spel i andra halvlek och tidvis i förlängningen väcker hopp, trots att det ännu går att förbättra rejält.

– Alla matcherna har varit jämna, på onsdag kommer det att bli jämnt igen. Det är bara att förbättra på spelet, säger Broman om onsdagens match fyra i Britas.

I Cockslägret medger Riihimäkipublikens favoritgosse Teemu Tamminen att man kanske började vända blickarna mot onsdagen en aning för tidigt. Att Cocks tappar sin ledning så snabbt på hemmaplan är inte vanligt.

– Månntro vi började spara oss lite till onsdag? Man vet ju att en sådan där ledning inte är någonting i handboll, funderar Tamminen som satte två av fyra av Cocks mål i förlängningen.

– Dicken satte alla skott och vi missade. Nå, det blev en skön match för åskådarna här och där hemma framför teven, säger Cocksprofilen leende.

I Cocks starkt östeuropeiska manskap får Tamminen klart mindre speltid än 30-åringen tidigare fått. Måljublen var grymma då Tamminen gjorde sina avgörande fullträffar.

– Efter att man inte fått spela så mycket under de första sextio minuterna är det roligt för en sådan här gammal räv får avgöra. Det känns sabla bra och nu är det skönt att gå hem och lägga sig.

Tamminen är på samma linje med Broman om onsdagens match.

– Det blir kul med sådana här jämna matcher, säger Tamminen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46