Dicken krossade Atlas med över 25 mål

Ken Sirenius (mitten) har lotsat sitt lag till en stark säsongsinledning med tre raka segrar. Bild: Tommi Willberg

Dicken fortsätter utan förlust i handbollsligan. Säsongens tredje seger kom över Atlas med det obarmhärtiga resultatet 42-16.

Serietoppen Dicken lämnade inget tvivel om vilket som var det bättre laget i lördagens möte mot Vandalaget Atlas. Hemmalaget Dicken ångade på direkt från start och satte hela 23 mål under första halvleken, medan gästerna endast fick till stånd åtta stycken.

Atlas kom bättre med i spelet under andra halvan, men Dickens dominans fortsatte och slutsiffrorna skrevs 42-16 för Helsingforslaget. Bästa målskytt i Dicken var Malena Heikkinen med nio fullträffar.

– Det var en bra match av hela laget. Vi gjorde det vi kommit överens om och var vakna genast från start, kommenterar Heikkinen på handbollsligans webbsida.

– Vårt mål var att släppa in högst 15 mål. Jag är nöjd med lagets inställning, säger i sin tur Dicken-tränaren Ken Sirenius.

Atlas har däremot inlett säsongen med tre raka förluster. Men också Vandalagets tränare Johan Öller var nöjd med attityden hos sina spelare.

– Tjejerna kämpade väl. Dicken var klar förhandsfavorit. Vi hade goda stunder i matchen och vi måste ta med oss dem och tro på oss själva, säger Öller.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning