Dicken krossade Atlas med över 25 mål

Ken Sirenius (mitten) har lotsat sitt lag till en stark säsongsinledning med tre raka segrar. Bild: Tommi Willberg

Dicken fortsätter utan förlust i handbollsligan. Säsongens tredje seger kom över Atlas med det obarmhärtiga resultatet 42-16.

Serietoppen Dicken lämnade inget tvivel om vilket som var det bättre laget i lördagens möte mot Vandalaget Atlas. Hemmalaget Dicken ångade på direkt från start och satte hela 23 mål under första halvleken, medan gästerna endast fick till stånd åtta stycken.

Atlas kom bättre med i spelet under andra halvan, men Dickens dominans fortsatte och slutsiffrorna skrevs 42-16 för Helsingforslaget. Bästa målskytt i Dicken var Malena Heikkinen med nio fullträffar.

– Det var en bra match av hela laget. Vi gjorde det vi kommit överens om och var vakna genast från start, kommenterar Heikkinen på handbollsligans webbsida.

– Vårt mål var att släppa in högst 15 mål. Jag är nöjd med lagets inställning, säger i sin tur Dicken-tränaren Ken Sirenius.

Atlas har däremot inlett säsongen med tre raka förluster. Men också Vandalagets tränare Johan Öller var nöjd med attityden hos sina spelare.

– Tjejerna kämpade väl. Dicken var klar förhandsfavorit. Vi hade goda stunder i matchen och vi måste ta med oss dem och tro på oss själva, säger Öller.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning