Dicken hade tur i lottningen – möter lag från Luxemburg

Dicken och Robin Granlund ställs mot luxemburgskt motstånd efter segern över RK Partizan från Serbien. Bild: FSC Media

Efter den meriterande och dramatiska segern över RK Partizan ställs Dicken mot HC Berchem från Luxemburg i den fjärde omgången i Challenge Cup.

Dicken undvek norska Arendal, CSM Bukarest från Rumänien och lag från Östeuropa som hade betytt jobbiga resor till bortamatchen då matchparen inför den fjärde omgången i Challenge Cup lottades.

Dicken ställs mot HC Berchem i den fjärde omgången då en plats bland de åtta främsta i turneringen står på spoel. Matcherna spelas i februari och Dicken får inleda på bortaplan och har, precis som i tredje omgången, den avgörande matchen hemma.

I den tredje omgången förlorade Drumsölaget den inledande bortamatchen mot serbiska RK Partizan från Belgrad med 28–33. Inför en fanatisk hemmapublik lyckades man ändå vända underläge till seger då man tog hem matchen i Britas med 32–25 och matchparet med 60–58.

HC Berchem slog ut israeliska Holon Yuvalim HC med sammanlagt 65–57 efter att ha tagit hem segern i båda matcherna.

Matcherna i den fjärde omgången spelas 9–10 februari och 16–17 februari.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning