Dicken hade tur i lottningen – möter lag från Luxemburg

Dicken och Robin Granlund ställs mot luxemburgskt motstånd efter segern över RK Partizan från Serbien. Bild: FSC Media

Efter den meriterande och dramatiska segern över RK Partizan ställs Dicken mot HC Berchem från Luxemburg i den fjärde omgången i Challenge Cup.

Dicken undvek norska Arendal, CSM Bukarest från Rumänien och lag från Östeuropa som hade betytt jobbiga resor till bortamatchen då matchparen inför den fjärde omgången i Challenge Cup lottades.

Dicken ställs mot HC Berchem i den fjärde omgången då en plats bland de åtta främsta i turneringen står på spoel. Matcherna spelas i februari och Dicken får inleda på bortaplan och har, precis som i tredje omgången, den avgörande matchen hemma.

I den tredje omgången förlorade Drumsölaget den inledande bortamatchen mot serbiska RK Partizan från Belgrad med 28–33. Inför en fanatisk hemmapublik lyckades man ändå vända underläge till seger då man tog hem matchen i Britas med 32–25 och matchparet med 60–58.

HC Berchem slog ut israeliska Holon Yuvalim HC med sammanlagt 65–57 efter att ha tagit hem segern i båda matcherna.

Matcherna i den fjärde omgången spelas 9–10 februari och 16–17 februari.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54