Dicken förlänger med tränare

Thomas Hivert har lett Dickens damer till tre raka FM-guld. Bild: Jan Nylund

Både Thomas Hivert och Björn Monnberg fortsätter i Dicken.

Dicken har förlängt med tränarna för både damernas och herrarnas representationslag. Björn Monnbergs och Thomas Hiverts nya kontrakt gäller fram till sommaren 2020.

– Förlängning av både Hiverts och Monnbergs kontrakt innebär en naturlig kontinuitet i både dam- och herrlagets verksamhet. Föreningen är väldigt nöjd över samarbetet med båda tränarna och särskilt hur båda tränarna har engagerat sig i integreringen av föreningens juniorer i elitverksamheten. Utvecklingen av flick- och pojklagens akademiverksamhet är också en viktig del av uppgiften, säger Dickens ordförande Jan Hellman.

Dickens damer har vunnit guld tre säsonger i rad. Inför den här säsongen gjorde man en del förändringar i laget, då några erfarna spelare lämnade laget.

– Jag är glad över förlängningen, det är trevligt att fortsätta med det vi började med för 3 år sedan. Jag är också nöjd över att kunna lyfta upp egna juniorer till damlaget. Enligt min åsikt är Dicken en välorganiserad klubb och eftersom jag är nöjd med laget så var beslutet enkelt. Målen är att nå resultat med damlaget, jobba med spelarnas individuella utveckling och möjliggöra för spelarna att prestera bra i landslaget, säger Hivert.

Förra året blev Dickens herrar utslagna i kvartsfinalerna av SIF. Före det vann laget medalj fyra år i rad.

– Det är roligt att få fortsätta jobba med Dickens herrlag. Spelarna jobbar bra och gör framsteg på flera olika plan. Det ger bra förutsättningar att nå både föreningens, lagets och spelarnas egna målsättningar, säger Monnberg.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning