Dicken firade födelsedag med två storsegrar

Sonja Koskinen spelade som vanligt starkt i Dickenmålet Bild: FSC Media

Dicken firade sina 85 år med att ta två klara segrar inför hemmapubliken i Britas.

Dicken fyller 85 år i år och under lördagen firade klubben sin födelsedag med hemmamatcher i Britas och fest på Drumsö.

Dickens damer hade om väntat inga som helst problem att ta en klar seger då jumbon Sjundeå IF kom på besök. SIF hängde med fram till 4–4 – efter det handlade det bara om Dicken. Anförda av Tove Salokivi och Karolina Nylund körde man över gästerna och tog en storseger med 35–19 (20–9).

ÅIFK slog Atlas med 26–18 (17–7) i den andra matchen i damernas FM-serie.

Att Dickens herrar skulle ta en nästan lika stor seger som klubbens damer var en större överraskning. Dicken och Atlas kämpar om samma placeringar i ligan och inför matchen skiljde det bara två poäng mellan tvåan Dicken och femman Atlas. Men det var klasskillnad på planen.

Max Granlund blev matchens främsta målskytt med sina sex fullträffar då Dicken slog Atlas med 33–19 (14–9).

BK-46 hade inga som helst problem att kamma hem full pott mot PIF. Slutresultatet i Pargas skrevs 19–40.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning