Dicken bröt trenden och är klar för semi – ”En tung serie”

Joacim Broman var på gott spelhumör i den avgörande femte matchen i den underhållande kvartsfinalserien mellan hans Dicken och HIFK. Bild: FSC Media

Efter fyra raka bortasegrar visade Dicken i Britas bollhall vem som är herren i huset. Tack vare kvartsfinalseriens enda hemmaseger är Drumsölaget klart för semifinal mot BK-46.

Det krävdes fem matcher och en vass kniv mot strupen men Dicken lyckades vända och vinna den underhållande kvartsfinalserien mot HIFK. Efter idel bortasegrar i serien var Dicken det skarpare laget i match fem och klämde hem matchserien.

– Det var en ganska tung serie. Vi jobbade konsekvent fast vi förlorade två matcher på hemmaplan i början. Jag tycker vi jobbade jättebra. Vi jobbade lugnt och koncentrerat på de egna grejerna. Det kom fram bäst här i sista matchen. Försvaret började fungera bättre och då blir det lättare för målvakten, säger Joacim Broman som med sina nio fullträffar var målhungrigast i Dicken.

– HIFK spelade jättekoncentrerat och -konsekvent hela tiden. De var jätteorganiserade. Det gjorde ett bra jobb, men till slut lyckades vi bryta trenden.

Dicken låg under med 1–2 i matcher och var på förlust ännu tio minuter före slutsignalen i match fyra på HIFK:s hemmaplan. Ett tecken på grym vilja att komma igen och kirra semifinalbiljetten. I den avgörande matchen satte hemmalaget i förarsätet hela matchen igenom. En stark inledning på bägge perioder ledde till att halvtidsledningen på fem mål hölls enda fram till slut.

– Men det var mycket jobb bakom den här segern också, säger en svettig Broman leende.

Joacim och brodern Benny Broman stod för femton av lagets mål, i HIFK-lägret var storväxta Roman Protcenko vassast med sex baljor, men tidvis var han lite ensam mot det breda Dickenförsvaret.

– Mitt eget spel gick helt bra. Vi försvarade bra och jag kunde kontra ett par gånger. Efter det var det lättare att spela då jag fick lite flyt, säger Joacim Broman.

Försvarsspelet avgör

Dicken blev det sista laget som blev klart för semifinalerna. Semifinalskedet inleds först en god bit in i april – men alla får inte vila. Joacim Broman, Robin Granlund, Johan Gripenberg och storspelande målvakten Mikael Mäkelä (16 räddningar mot HIFK) är med i landslagstruppen som under påskveckan möter värdnationen Georgien, Italien och Israel i en träningsturnering.

Semifinalparen i FM-ligan är Cocks-GrIFK och BK-46-Dicken. Dicken och BK vann var sitt inbördes möte i grundserien. Samma gällde den övre fortsättningsserien.

– Det har varit jämnt så här långt mellan oss. Jag har ännu inte hunnit fundera mer på semifinalmotståndaren då man funderat på den här serien. BK är ett bra lag och har bra spelare. Det gäller för laget att ladda om och koncentrera sig på dem.

Vad kommer att avgöra matchserien mellan er och BK-46?

– Försvarsspelet, lyder ett kort och koncist svar av Broman.

Fakta

Resultat

Dicken-HIFK 28–23 (14–9)

Dicken till semifinal med 3–2 i matcher.

Dicken: Joacim Broman 9, Benny Broman 6, Tadas Stankevicius 4, Ben Weber 2, Anton Rémy 2, Valdar Noodla 2, Robin Granlund 2, Gusten Montonen 1.

HIFK: Roman Protcenko 6, Kristian Jansson 5, Nikola Zujic 3, Niclas Ahlgren 3, Oscar Udd 2, Tom Lindström 2, Olli Tamminen 1, Jasper Heino 1.

Publik: 304.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03