Dicken blickar framåt – laget för nästa säsong klar

Trots att den här säsongen inte officiellt är avslutad presenterade Dicken sitt damlag för kommande säsong.

Handbollförbundet har inte formellt avslutat säsongen 2019-20 men med tanke på att övriga bollsporter i Finland satt punkt för sina säsonger är det lätt att räkna ut att handbollen följer de andras exempel då förbundsstyrelsen möts på torsdag.

Dickens lagbygge för säsongen 2020-21 är klart och tränaren Ken Sirenius har reda riktat blickarna mot den nya säsongen.

– Jag är väldigt glad över att lag för nästa säsong är klart och att spelarna vill förbinda sig till våra gemensamma mål. Nästa år tar vi igen ett stort steg framåt. Det här laget har en strålande framtid, säger Sirenius.

Tove Salokivis namn finns inte med på spelarlistan för nästa säsong. Salokivi meddelar ändå HBL att hon inte tagit något beslut att lämna Dicken.

Drumsölaget lyfter in ett par egna produkter i truppen då Hanna Nyman och Karla Itkonen får chansen.

Dicken slutade tvåa i grundserien säsongen 2019-20. Säsongen 2018–19 tog laget silver efter att ha förlorat med 2–3 i finalerna mot HIFK. Före det hade Dicken vunnit fyra guld i följd.

Artikeln uppdaterad kl. 17.56: I en tidigare version stod det att Tove Salokivi lämnar Dicken eftersom hennes namn inte fanns med på spelarlistan för nästa säsong och trän aren Ken Sirenius sade att laget är klart. Salokivi meddelade HBL att hon inte kommit fram till att lämna Dicken.

Här är Dickens lag för nästa säsong:

Målvakter:

Roosa Penttinen, Tinja Inget, Kira Itkonen.

Utespelare:

Anna Lindahl, Emilia Valkamo, Emilia Korhonen, Malena Heikkinen, Anna Westerlund, Mia Åstrand, Hanna Nyman, Matilda Peitsaro, Linnea Aula, Nina Ottelin, Jessica Gammals, Catarina Nyberg, Karla Itkonen, Janica Sjöström, Linn Wentzel, Anna Lindholm.

Tränare:

Kern Sirenius.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning