Den världsberömde Tinderbedragaren vill bli utrikesminister i Israel – ”Varför inte?”

Den israeliska seriebedragaren Shimon Hayut har berättat om sina framtidsplaner i en intervju – och han vill bland annat ge sig in i politiken.

Israels statsminister Naftali Bennett får se upp – Tinderbedragaren verkar vara intresserad av hans jobb.
17.02.2022 12:30 UPPDATERAD 17.02.2022 13:02
Shimon Hayut har blivit känd som "Tinderbedragaren" världen över efter att Netflix släppte dokumentären The Tinder Swindler i februari.
Dokumentären handlar om hur Hayut under flera decennier ägnat sig åt ett intrikat bluffsystem där han träffat kvinnor från Norden och Europa via dejtingappen Tinder. Efter att ha byggt upp förtroende eller till och med kärleksrelationer med kvinnorna – och lurat dem att han är en framgångsrik och förmögen affärsman med farliga fiender – har han lyckats lura kvinnorna att föra över pengar till hans konton.
I en intervju med israeliska Channel 13 på tisdagen hävdade Hayut att pengar "inte längre är ett problem", och att han nu vill ta sig in i politiken, skriver Helsingin Sanomat.
“Härifrån kan det bara gå uppåt”, sa den 31-åriga bedragaren också i intervjun.

"Jag talar utmärkt engelska"

“Jag älskar staten Israel. Kanske kunde utrikesministerposten passa mig? Varför inte, jag talar utmärkt engelska", sade Hayut i intervjun som också tillade att han kan se sig själv som statsminister en vacker dag.
2016 dömdes Hayut till fängelse i Finland för bedrägeribrott han begått i landet. Efter att han frigavs fortsatte han blåsa kvinnor runtom i Europa – två av kvinnorna i Netflixdokumentären kommer från Sverige och Norge.
Netflixdokumentären baserar sig på norska tidningen Verdens Gangs avslöjande om Hayut från 2019 som också då blev uppmärksammat världen över.

Vill också in i underhållningsbranschen

Hayuts framtidsplaner har också blivit omskrivna tidigare i veckan i den amerikanska nöjessajten ET som noterade att han har skaffat sig en agent inom underhållningsbranschen i USA. Enligt sajten har agenten som mål att Hayut ska få sin egen podcast, skriva en bok eller vara värd för ett dejtingprogram på tv.
Helsingin Sanomat skriver att Hayut enligt Netflixdokumentären har lyckats lura till sig närmare nio miljoner euro av kvinnor runtom i Europa.

ANDRA LÄSER