HBL:s julkalender lucka 2: Var sitter denna uppmärksammade kapten?

Sjöfartsnyheter har duggat tätt under året och de två stora rederierna har ritat om så gott som hela ruttkartan över Östersjön.   

Johanna Häggblomjohanna.haggblom@hbl.fi
02.12.2022 07:40 UPPDATERAD 02.12.2022 13:33
I årets julkalender lyfter vi fram 24 av de mest lästa artiklarna under året, men sammanfattar också årets "stora" händelser. 
På Östersjön har fartyg både sålts och hyrts ut, blivit flyktingskepp och börjat trafikera på nya rutter. En uppmärksammad intervju på detta tema gjordes av HBL:s reporter Annica Lindström i februari. 
– Medan rederiet bjöd de andra reportrarna på drinkbiljetter och frukost gick jag och fotografen Karl Vilhjalmsson till kaptenshytten för att tala med befälet som vi bokat en intervju med.
– Jag minns hur snabbt och smidigt han rörde sig i de smala korridorerna och branta trapporna (som tog oss den plats där bilden är tagen). Han kunde verkligen platsen som sin egen ficka.
Var är bilden tagen och vem syns på bilden? 
Hufvudstadsbladet lottar ut en digital HBL-gåvoprenumeration (HBL 365) bland dem som svarat rätt på båda frågorna. Skicka in ditt svar före midnatt! Vinnaren lottas ut 7.12 och vi kontaktar vinnarna så fort som möjligt per telefon eller e-post. Mer information om gåvan fås senare per e-post. 
Prenumerationen gäller i tre månader från och med årsskiftet (1.1–31.3.2023). 
Kontaktuppgifterna används endast för utlottningen. 
Svaret på lucka 1: Bilden av Janne Grönroos är tagen utanför Café Ursula i Brunnsparken i Helsingfors.

ANDRA LÄSER