Det luktade cannabis i ett höghus – polisen hittade odling i Ulrikasborg

Polisen hittade en cannabisodling i två separata växthustält i ett höghus i Helsingfors. Odlingen fanns i ett skilt rum i källaren. Bild: Polisinrättningen i Helsingfors

I en av Helsingfors dyraste stadsdelar hittade polisen en professionell cannabisodling i en höghuskällare.

Helsingforspolisen fick tips om att det luktade cannabis i ett höghus i Ulrikasborg i Helsingfors. Med narkotikahund hittade polisen en cannabisodling i ett rum i källarvåningen.

– I källarutrymmet hade man byggt en professionell plantskola med 42 cannabisplantor. Polisen beslagtog och förstörde plantorna och odlingsutrustningen, säger förundersökningsledare Lasse Jortikka vid Helsingforspolisen, i ett pressmeddelande.

Polisen uppger att källarutrymmet var uthyrt till en person som inte bor i höghuset. Polisen gjorde en husrannsakan hos den misstänkte gärningsmannen och fann bland annat cannabis, hallucinogena svampar och kontanter.

Polisen misstänker en 40-årig man för grovt narkotikabrott.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46