Det bäddas för romans mellan pandorna

En vuxen pandabjörn väger mellan 70 och 150 kilogram. Bild:

Förberedelserna inför pandornas ankomst till djurparken i Etseri går framåt. Nu har man valt vem som ska ta hand om dem.

Över 200 personer från hela världen hade lämnat in sin ansökan om att få bli pandornas skötare. Nu har djurparken valt Anna Palmroth som tidigare jobbade på delfinariet i Särkänniemi, till uppdraget. Hon ska ta hand om pandornas dagliga vård, mata djuren, leka med dem så de får motion och städa deras utrymmen.

Det är två pandabjörnar som anländer till Etseri i början av 2018. Pandorna har valts ut på basis av bland annat lynne, och förhoppningarna är att det ska uppstå något av en romans mellan de två björnarna.

Djurparken i Etseri satsar stort på de kinesiska pandabjörnarna. Bland annat har man slutit ett avtal med MTV och Mediahub för att säkerställa att information om pandorna går ut i så många kanaler som möjligt.

För att pandorna ska trivas har djurparken gjort en storsatsning på deras bostad. Pandorna kommer att få ett hus med innergård, matområde och ett utrymme där man kan kontrollera deras skick och hälsa. I anslutning till pandornas utrymme kommer det att finnas en restaurang för djurparkens besökare där man kan beundra djuren.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning