"Det är svårt att vinna om man inte gör mål"

Kevin Lankinen stod för ännu en stark insats i IFK-målet Bild: Antti Aimo-Koivisto

HIFK:s äventyr i CHL är över efter hemmaförlusten mot Linköping.

Det var en sammanbiten Antti Törmänen som sammanfattade IFK:s insats i matchen mot Linköping. De svenska gästerna behövde bara ett mål för att ta sig till kvartsfinal i Champions Hockey League.

För IFK:s del var det tredje gången på de sju senaste matcherna som laget fick lämna isen utan att göra mål och nio gjorda mål på ordinarie speltid på de nio senaste matcherna och ett gjort mål på de elva senaste perioderna talar sitt tydliga språk: IFK har ett målskytteproblem.

– Det är svårt att vinna matcher om man inte gör mål, säger Törmänen.

– Men jag skulle vara oroligare om vi inte lyckades skapa lägen. Jag tycker vi har tillräckligt många lägen för att göra målen som krävs men vi får inte in pucken.

Och visst hade laget sina chanser mot Linköping. Roope Hintz och Mikael Johansson hittade varandra snyggt några gånger och hade kunnat näta. Och också andra spelare hade bra lägen.

– Spelarna får inte nöja sig med att hitta till mållägena. De måste ha större hunger då de får chansen, säger Törmänen.

Samtidigt som anfallsspelet haltar och målskyttet är svårt har IFK lyckats täppa till bakåt på ett föredömligt sätt.

De fyra senaste matchernas insläppta mål har varit 0–1–1–1 och både Kevin Lankinen och Niklas Bäckström har varit säkerheten själva bakom det mycket disciplinerade och kompakta försvaret.

– Det är ett bra tecken att vi försvarar så bra, säger Törmänen.

CHL, åttondelsfinaler:

HIFK–Linköping 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

Linköping vidare med sammanlagt 2–1

JYP–SC Bern 3–3 (0–1, 0–0, 3–2)

Bern vidare med sammanlagt 6–5

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning