Det är svårt att kontakta Helsingfors stad för tillfället – påverkar metro- och spårvagnstrafiken

Bild: HBL-Arkiv

På grund av störningar i datatrafiken fungerar inte stadens e-postadresser för tillfället. Det finns också störningar i telefontjänsterna, bland annat fungerar inte hälsorådgivningsnumret 09 310 10023.

Sedan tisdagskvällen har vissa av Helsingfors stads tjänster varit ur funktion på grund av störningar i datatrafiken. Det påverkar telefontjänster, stadens e-post och kollektivtrafiken.

Helsingfors stads e-postadresser och hälsorådgivningsnumret 09 310 10023 fungerar inte på grund av störningar i datatrafiken. Staden uppmanar därför Helsingforsbor att ringa 112 vid nödfall.

Även metro- och spårvagnstrafiken är drabbade och man kan vänta sig oregelbunden turtäthet. Metrostationernas anvisningsskyltar och en del av HRT:s (samkommunen Helsingforsregionens trafik) biljettautomater är ur funktion.

HRT:s och Helsingfors stads nätsidor fungerar som normalt.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22