Det är bara vi

Helsingfors Pride påminde mig om hur vi alla är lika i vår önskan att bli accepterade, älskade, och höra samman med andra människor.

Helsingfors Pride påminde mig om hur vi alla är lika i vår önskan att bli accepterade, älskade, och höra samman med andra människor. Företagsvärlden, politiken och medierna lever på att måla upp en tudelad världsbild där avgrunden mellan rätt och fel, bra och dålig och katastrof och räddning är större än någonsin.

Men världen är inte tudelad, och om tudelning råder går gränsen inuti, inte mellan människor. Vi väljer olika sätt att handskas med våra rädslor och drömmar, men vårt allas ändamål är gemensamt, att vara accepterade och höra samman med andra.

Finland är ett av världens mest jämställda samhällen, och därför ett av världens bästa hem att leva i. Att jämställa sig med företagsledaren, den fattige, den vita eller svarta, politikern, den homosexuella eller den heterosexuella kan kännas upprörande, men är vår allas ansvar och uppgift. Det finns inga vi och de, bättre eller sämre, svaga eller starka. Det finns bara vi.

Lars Schulman Helsingfors

Dagens vardagsrum är köket

Köket är i dag mycket mer än en plats för matlagning. All orsak att satsa på kvalitet och planering då man bygger ett nytt. 13.8.2018 - 13.34