"Det är bara att torka tårarna"

Besvikelsen var stor hos Juniorkronorna efter förlusten mot Kanada i junior-VM i ishockey.Men spelarna kan känna sig stolta, tycker sportkrönikörerna.

"Det är lätt att förstå att den spontana besvikelsen är stor när man är 19 år och har pressat Kanada i 58 minuter i en JVM-final", skriver Dagens Nyheters Malin Fransson, och tillägger att laget bröt en tre år lång medaljtorka i JVM med sitt silver.

Aftonbladets Hans Abrahamsson satt och njöt av spelet på pressläktaren.

"Det är bara att torka tårarna, räta på ryggarna och känna stolthet", skriver han, och medger att han varit fundersam över hur svensk juniorhockey står sig på högsta internationella nivå.

"Det här var ett svar som heter duga och visar att vi fortfarande kan vara med och tävla med de allra bästa", skriver Abrahamsson.

Det finns "ett ton av talang" i laget, skriver Göteborgs-Postens Johan Rylander, och påpekar hur nära det ändå var.

"Sverige håller 1–1 ända till slutet av tredje perioden, där ett ögonblicks briljans skickar alla guldmedaljer några mil över den amerikanska gränsen in i Kanada", skriver han.

Kanada var ändå bäst när det gällde, tycker Expressens Magnus Nyström.

"Att gnälla på domarna är ovärdigt. Bästa laget vann", skriver han.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22