"Den var bättre än jag förväntat mig"

Femåriga Otto Lappalainen skulle gärna se filmen om de arga fåglarna fler än en gång. Bild: Sofia Holmlund

Fredagens första visningar av den nya Angry Birds-filmen drog långt ifrån fulla salonger i Helsingfors. Otto Lappalainen, 5, var ändå nöjd med filmen.

– Jag tyckte om att det fajtades. Och så tyckte jag om delen där fåglarna försöker ta äggen tillbaka av grisarna, säger han.

Otto såg filmen tillsammans med mamma Mirka Lappalainen i den största salongen som rymmer 600 personer på Tennispalatset. Till den här tidiga eftermiddagsföreställningen var bara 69 biljetter sålda.

I biljettkassan säger en försäljare att man faktiskt väntat sig fler förhandsbokningar än vad som nu förekommit. En del av kvällens tidiga föreställningar har dock många förhandsbokningar. Till exempel de finskdubbade föreställningarna klockan 17 i Flamingo i Vanda och klockan 18:20 i den stora salen i Tennispalatset.

– Visst hade jag en del förutfattade meningar om filmen, men det visade sig att den var bättre än väntat. Den hade ett budskap om att man inte alltid behöver vara glad och snäll, utan att man får vara arg ibland. Men ändå med den slutsatsen att det goda vinner till slut, säger Mirka Lappalainen.

Även om hon inte spelar själv så är både karaktärerna och varumärket bekant. Otto Lappalainen har själv spelat Angry Birds på de äldre syskonens telefon.

– Få se om filmen nu gör att företagets spel klättrar på topplistorna igen. Under filmen fick jag i alla fall en känsla av att de planerar en uppföljare, säger Mirka Lappalainen.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning