Den prisbelönta journalisten Ilkka Malmberg är död

Ilkka Malmberg tog emot statens informationspris 2012. Bild: Jarno Mela

Helsingin Sanomats meriterade journalist Ilkka Malmberg är död. Han avled natten till lördagen av cancer i bukspottkörteln. Han hade fått diagnosen för tre månader sedan. Han blev 62 år gammal.

Ilkka Malmbergs hustru berättade om dödsfallet på Facebook. Också Helsingin Sanomats ledning känner till dödsfallet, uppger man för FNB.

Malmberg är känd framför allt för sina långa artiklar i Helsingin Sanomats månadsbilaga Kuukausiliite. Han har också skrivit böcker.

Malmberg tilldelades Bonniers Stora journalistpris 2005 och statens informationspris 2012. Finska kulturfonden tilldelade honom ett pris för en betydande kulturgärning 2014. 

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning