Den österbottniska skarvutredningen står stilla – man har ingen aning om vem som dödat fåglarna

Den döda skarven på bilden har ingen koppling till utredningen i Österbotten. Bild: Mostphotos

Det finns inget att utreda, konstaterar polisen om fallet med de dödade österbottniska skarvarna.

Tre avlivade skarvar, upphängda på trafikmärken i Österbotten i augusti, har varit föremål för en polisutredning. Men några framsteg i den utredningen har inte gjorts. Det berättade polisen i Österbotten för nyhetsbyrån Uutissuomalainen på fredagen.

Man har ingen aning om vem som dödat fåglarna, eller om de tre fallen är kopplade till varandra.

De döda fåglarna fanns i Närpes och i Malax.

Kriminalkommissarie Mikko Uusimäki vid Österbottens polisinrättning berättar för Uutissuomalainen att de tre döda fåglarna undersöks som naturskyddsbrott men att undersökningen inte går framåt.

– Vi har ingenting att undersöka. Det har rapporterats om fallen i medierna men vi har inte fått några tips, säger Uusimäki.

Även fallet med de 300 skarvägg som våren 2016 krossades i fåglarnas bon på Gråsälsbådan utanför Vasa har lagts på hyllan. Polisen säger att vardera utredningen kan öppnas på nytt om det dyker upp ny information.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46