"Den hemlige kocken" synar vinfusk i ny bok

Bild: Lehtikuva/Philippe Lopez

För tio år sedan vände författaren och journalisten Mats-Eric Nilsson upp och ner på matbranschen med boken "Den hemlige kocken", som kritiserade det utbredda matfusket. Snart är han tillbaka med titeln "Chateau vadå" som synar vinindustrin i sömmarna.

"Tiden är mogen nu," säger Mats-Eric Nilsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

"I dag är Sverige ett av världens mest vindrickande länder. Ändå vet vi så försvinnande lite om vad som döljer sig i flaskor och boxar. Här har vi ju inte ens några innehållsförteckningar att gå efter. Vi konsumenter är därför i ett ännu större underläge än vanligt."

I höst släpps boken "Chateau vadå" som utlovar en rad avslöjanden av vinfusk.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00