Den flottiga korven håller ställningarna

Finländarna äter nästan fem miljoner kilo korv i maj och juni. Foto: Wikimedia CommonsBild:

Korv hör fortfarande till finländarnas stapelföda under sommaren. Enligt köttinformationsföreningen mumsar vi en tredjedel av hela årets korvkonsumtion i maj och juni.

I synnerhet de kryddiga råkorvarna som innehåller upp till 90 procent kött har en strykande åtgång just nu. Enligt köttbranschen är det hela 85 procent av det finska folket som grillar korv under våren och sommaren.

I fjol vräkte det finska folket i sig 14,5 miljoner kilo grillkorv. Midsommarhelgen är föga förvånande den tid på året då korvkonsumtionen är på topp.

– Av hela årets korvkonsumtion åts över en tredjedel i maj och juni, säger Riitta Stirkkinen från köttinformationen i ett pressmeddelande.

Utöver de traditionella grillkorvarna har konsumenternas smaklökar fattat tycke för råkorvar som har kryddats med örter från Medelhavsregionen eller smaksatts med bacon och ost. Köttbranschen tror att råkorvarna blir sommarens trendkorv nummer ett.

– Råkorven är precis som namnet antyder rå och den ska grillas ordentligt innan man äter den, påminner Stirkkinen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00