Den amerikanska kongressen röstar om riksrätt mot Trump

Efter president Donald Trumps uttalanden om sina politiska motståndare med invandrarbakgrund har en resolution om att ställa honom inför riksrätt lagts fram i det amerikanska representanthuset. Arkivbild. Bild: Alex Brandon / AP / TT

Representanthuset ska rösta om en resolution om att ställa president Donald Trump inför riksrätt, rapporterar amerikanska medier. Samma dag hålls en omröstning om att ställa justitieminister William Barr till svars för att ha underhållit information.

Det är oklart om resolutionen om riksrätt, som lagts fram av Texasdemokraten Al Green, kommer att gå igenom eller om den bordläggs.

Green hänvisar i skrivelsen till den amerikanske presidentens senaste uttalanden om demokratiska ledamöter i representanthuset – uttalanden som har fördömts som rasistiska, rapporterar NBC News.

– President Donald Trumps rasistiska kommentarer har legitimerat, och ökat, rädsla och hat mot nya amerikaner och mot färgade människor, säger Green.

Representanthuset röstade i tisdags igenom en resolution där Trumps uttalanden fördöms.

Kongressen röstar på onsdagen även om att ställa justitieminister William Barr till svars för att han undanhållit information om en omtvistad planerad fråga om medborgarskap i frågeformuläret för nästa års folkräkning. Trump gav nyligen upp sina försök att få med frågan.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning