Den åländska posten samarbetsförhandlar igen

Åland Post har kallat Post- och logistikbranschens union PAU till samarbetsförhandling med start den 28 januari.

Enligt ett pressmeddelande som skickades ut på torsdagen blev personal, ägare och styrelse informerade om samarbetsförhandlingarna samma dag.

"Samarbetsförhandlingarna genomförs inom verksamhetsområdena Pack & Distribution och Frimärken och totalt 14 personer berörs. Enligt en preliminär uppskattning kan uppsägningar komma att beröra som mest 3–4 personer och överföring till anställning på deltid som mest 3–4 personer.", står det i pressmeddelandet.

Orsaken till förhandlingarna sägs vara att försäljningen av frimärken och andra filateliprodukter minskat. Dessutom omorganiserar den åländska posten verksamheten så att lager- och varumottagningen för e-handelsverksamheten förs samman med bolagets övriga lagerverksamhet.

Förra gången Ålands Post samarbetsförhandlade var i fjol. Då minskades personalstyrkan totalt med sju personer. Orsaken då var att en stor kund avslutat samarbetet med posten och att flera andra kunder minskat sina volymer avsevärt.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning