Polisen har gripit fyra och beslagtagit flaggor med hakkors

Nordiska motståndsrörelsens marsch har startat från Kajsaniemi, motdemonstranter väntar i Hagnäs. Polisen har gripit fyra personer och beslagtagit flaggor med hakkors. Vi bevakar direkt.

Flera demonstrationer hålls i Helsingfors på eftermiddagen. Marschen Kohti vapautta, "mot frihet", har startat från Kajsaniemi. Helsingforspolisen meddelar att 200‒300 deltar i demonstrationen.

– Flaggorna togs i beslag med hänvisning till möteslagen och polislagen för att uppträtthålla allmän ordning och säkerhet, säger överkommissarie Seppo Kujala på Helsingforspolisen.

I Hagnäs har 300 personer samlats. "Berghäll utan nazister" har uppmanat Berghällsbor demonstrera mot Kohti vapautta som går genom stadsdelen.

Motdemonstrationer mot Kohti vapautta. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Demonstrationen Kohti vapautta, "mot friheten" salmas i Kajsaniemi och rör sig sedan genom Berghäll till Tölö. Organisatörerna beskriver sig som nationalsocialistiska, nazistiska Nordiska motståndsrörelsen gör reklam för marschen på sin sajt och bland annat Soldiers of Odin har meddelat att man deltar. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Poliser vid Narinken där demonstrationen Helsingfors utan nazister startar. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08